Case Sinebrychoff

1. Esittely

1. Esittely Terttu Niutanen Ihmisten huomion herättäminen on nykyään vaikeaa. Postiviidakon ja Sivuviidakon avulla olemme kuitenkin nyt askeleen lähempänä tätä tavoitetta. Terttu Niutanen Viestintäpäällikkö, Sinebrychoff

Sinebrychoff on Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja. Yritys aloitti panimotoiminnan vuonna 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Vuodesta 2000 lähtien Sinebrychoff on ollut osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia.

Sinebrychoffille laatu, vastuullisuus ja ympäristöasiat kulkevat käsikkäin. Pyrkimyksenä on parantaa toimintoja jatkuvasti, kunnioittaa luontoa sekä minimoida ympäristöllisiä haittavaikutuksia.

2. Suunnittelu

2. Suunnittelu Ville Lehtoniemi Uutiskirje on tehokas keino sitouttaa ja kasvattaa näkyvyyttä. Eri kanavien yhdistäminen tuo usein parhaat tulokset. Ville Lehtoniemi Account Director, Liana Technologies

Sinebrychoffin tavoitteena oli vahvistaa olemassa olevia asiakassuhteita sekä ylläpitää asemaansa hyvänä yhteistyökumppanina ja Suomen johtavana panimoalan yrityksenä.

Asiakassuhteita päätettiin vahvistaa kehittämällä sähköistä asiakasviestintää. Tavoitteena oli lähettää asiakkaille uutiskirjeitä, joiden sisältö hyödyttäisi asiakasta hänen omassa toiminnassaan. Markkinointipaletin tueksi päätettiin toteuttaa myös tuotetietoutta ja hyödyllisiä vinkkejä sisältävä nettisivusto. Toteuttaakseen sähköisen uudistuksensa Sinebrychoff tarvitsi käyttöönsä uudet, käyttäjäystävälliset digimarkkinoinnin työkalut.

3. Toteutus

3. Toteutus Terttu Niutanen Meistä tuntuu, että voimme luottaa kumppaniimme. Ongelman ilmetessä Lianan tekninen tuki auttaa aina. Heidän asiakaspalvelunsa on superhyvää! Terttu Niutanen Viestintäpäällikkö, Sinebrychoff

Sinebrychoff valitsi digiprojektinsa kumppaniksi Liana Technologiesin (ent. Koodiviidakko), joka erottui valintaprosessissa edukseen erityisesti aktiivisella asiakaspalvelullaan.

Sivuston ja asiakaskirjeen rakennetta suunniteltiin tarkkaan etukäteen periaatteella ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”. Suunnitteluvaiheen edetessä ulkoasu eli vielä jonkin verran uusien ideoiden syntyessä matkan varrella. Lianan ammattimaisen otteen ja ketterien työkalujen avulla suunnitelmat saatiin tarkoin toteutettua.

Uutiskirjepohjan koodauksen edetessä ilmeni, että yrityksen tiukka palomuuri aiheutti ongelmia viestilähetyksissä. Testausta ja varmistusta jouduttiin siten tekemään useaan otteeseen ennen kuin uutiskirjepohja sai lopullisen muotonsa. Haasteista kuitenkin selvittiin. Jälkeenpäin katsottuna erityisesti omasta yhteyshenkilöstä ja käyttökoulutuksesta koettiin olleen suuri apu projektin edetessä. Nyt käyttäjät voivat ylläpitää sivustoa ja lähettää uutiskirjeitä itsenäisesti.

4. Lopputulos

4. Lopputulos Ville Lehtoniemi Tulosten mittaaminen on tärkeä osa sähköpostimarkkinointia. Kun tiedetään, missä mennään, osataan myös keskittyä oikeisiin asioihin. Ville Lehtoniemi Account Director, Liana Technologies

Sinebrychoff lähettää nyt säännöllisesti sähköisiä uutiskirjeitä asiakkailleen. Uusi sivusto ja uutiskirje ovat saaneet hyvän vastaanoton kohderyhmässään. Postiviidakon käyttöä on myöhemmin laajennettu myös yrityksen sisäiseen viestintään.

Postiviidakon raportointityökalujen avulla voidaan seurata kirjeiden toteutuneita avaus- ja klikkausmääriä jokaisen lähetyksen jälkeen. Sinebrychoffin uutiskirjeet ovat saavuttaneet seuraavia tuloksia:

  • Parhaimmillaan avausmäärä (OR) on kohonnut 39,3 prosenttiin
  • Parhaiten kohderyhmään vedonneessa uutiskirjeessä klikkausprosentti (CTR) oli 28,3%
Vieraile Sinebrychoffin sivuilla

Asiakkaiden suusta

Olemme erittäin tyytyväisiä järjestelmän toimivuuteen sekä uutiskirjepohjan selkeyteen ja helppokäyttöisyyteen. Aivan erityisen bonuksen saa Postiviidakko henkilökuntansa asiakasmyönteisyydestä ja palveluhengestä. On suuri ilo asioida sellaisten henkilöiden kanssa, jotka lähtevät etsimään ratkaisuja asiakkaan tarpeisiin eivätkä ensisijaisesti myymään omaa tuotettaan.
Pirjo Tiippana Viestinnän asiantuntija, SOSTE ry
Postiviidakko on ollut tehokas ja kilpailijoihinsa nähden todella helppokäyttöinen. Saamme markkinointimme toimivuudesta selkeitä raportteja, joiden avulla kehitämme toimintaamme jatkuvasti
Olli Ikäheimo Toimitusjohtaja, Ikistoori Oy

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää!

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää!

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, pyydä demo ja tutustu Postiviidakkoon tarkemmin.

Parhaan käsityksen Postiviidakon käyttöliittymästä ja ominaisuuksista saat näkemällä ja kokeilemalla sitä itse. Vinkkaamalla meille kiinnostuksesi saat ilmaisen esittelyn Postiviidakosta – paikan päällä omalla toimistollasi tai vaikka online-yhteydessä. Takaamme, että nähtyäsi Postiviidakon et tule pettymään! 

Pyydä demo Ota yhteyttä