Mr. Big -verkkokaupan sähköpostimarkkinointi

1. Lähtötilanne

1. Lähtötilanne Niko Pääkkönen Sähköisellä markkinoinnilla on olennainen osa verkkokaupan kävijävirran kasvattamisessa. Hyväkään verkkokauppa ei koskaan myy itse itseään. Niko Pääkkönen Head of eCommerce, Liana Technologies

Mr. Big - isojen ja pitkien miesten vaateliike lähti uudistamaan digimarkkinoinnin ratkaisujaan etsimällä uuden kumppanin sähköiseen kaupankäyntiin ja markkinointiin. Mr. Bigille toteutettiin verkkokauppa Liana Technologiesin (aiemmin Koodiviidakko) ViidakkoStore-alustalle, joka integroituu puolestaan sähköpostimarkkinoinnin työkaluun Postiviidakkoon. Sähköpostimarkkinoinnilla lähdettiin hakemaan ennen kaikkea verkkokaupan asiakkaiden sitouttamista sekä lisämyyntiä kampanjoiden ja tarjousten keinoin.

2. Suunnittelu

2. Suunnittelu Pia Kangas Kirjeistä tallentuvien raporttien avulla voi seurata mikä toimii ja kiinnostaa ihmisiä. Sen pohjalta on hyvä suunnitella tulevia kirjeitä ja markkinointia. Pia Kangas Sales Director, Liana Technologies

Sähköpostimarkkinoinnin suunnittelussa tärkeää oli uusien verkkokauppa-asiakkaiden tietojen kerääminen ja helppo tuonti järjestelmään sekä resursseja säästävä tapa toteuttaa sähköisiä kirjeitä. Verkkokaupan ja sähköpostimarkkinoinnin työkalun luontainen integraatio mahdollisti sen, että verkkokaupan uudet asiakkaat tuodaan automaattisesti uutiskirjeen tilaajiksi Postiviidakkoon.

Näin uutiskirjeillä markkinoitavat kaupan tarjoukset ja kampanjat tulevat aina myös uusimpien asiakkaiden tietoon. Sähköpostimarkkinointi onkin koettu erityisen hyväksi kanavaksi uusista tuotteista ja tarjouksista tiedottamiseen sekä kampanjoiden vauhdittamiseen.

3. Toteutus

3. Toteutus Niko Pääkkönen Suoraan verkkokaupan sisällöstä generoituvat uutiskirjeet ovat tosi suosittuja erityisesti verkkokaupoissa. Oikein toteutettuna ne säästävät resursseja ja aikaa kauppiaan arjessa. Niko Pääkkönen Head of eCommerce, Liana Technologies

Uutiskirjepohja toteutettiin siten, että kirjeiden työstäminen veisi mahdollisimman vähän resursseja. Lianan toteuttamaan kirjepohjaan saadaan tuotua yhdellä klikkauksella verkkokaupan tarjoukset ja tuotenostot, jotka löytävät paikkansa kirjeessä automaattisesti verkkokaupan tuotetietojen ja kuvien pohjalta.

Kirjeen automatisoitujen osioiden lisäksi pohjaa voidaan myös muokata kuhunkin lähetykseen halutulla tavalla. Näin markkinointikirjeen saa kiireessäkin nopeasti kasaan, mutta myös kirjekohtainen luovempi muokkaus onnistuu. Raporttien avulla voidaan myöhemmin seurata mikä on toiminut ja kiinnostanut ja kehittää näin viestintää ja tarjontaa yhä kuluttajalähtöisempään suuntaan.

4. Lopputulos

Katso kuva 4. Lopputulos Pia Kangas Konkreettisesti tuloksen huomaa myymälöissä, kun asiakkaat kysyvät tietyistä tuotteista selvästi kirjeen innoittamana. Pia Kangas Sales Director, Liana Technologies

Mr. Bigin kokemuksen mukaan sähköpostimarkkinointi on omiaan uusien tuotteiden buffaamisessa sekä tasaamaan verkkokaupan ja myymälöiden kausittaista kysynnän vaihtelua. Asiakkaat saavat viipymättä tiedon tarjouksista ja uusien erien saapumisesta sekä seuraavan kauden tuotteista.

Sähköpostimarkkinoinnin avulla saadaan vauhdikkaampi aloitus kampanjoille ja voidaan kätevästi nostaa esille tuotteita, joita on saapunut suurempi erä. Sähköisten kirjeiden vaikutuksen näkee konkreettisesti myös kivijalkamyymälöissä, joihin asiakkaat saapuvat sähköpostimarkkinoinnin innoittamina.

Asiakkaiden suusta

Ehdottomasti parhaat tulokset ovat syntyneet tarkasti kohdennetuista uutiskirjeistä, joissa kuluttajia on pystytty puhuttelemaan juuri heitä kiinnostavalla, eksklusiivisella sisällöllä. Erityisen tyytyväisiä olemme siihen, että Postiviidakko on kehittyvä järjestelmä joka tuo uusia tuoteinnovaatioita ulottuvillemme.
Aki Kaukola Brand Manager, Mazda, Inchcape Motors Finland
Postiviidakko on ollut tehokas ja kilpailijoihinsa nähden todella helppokäyttöinen. Saamme markkinointimme toimivuudesta selkeitä raportteja, joiden avulla kehitämme toimintaamme jatkuvasti
Olli Ikäheimo Toimitusjohtaja, Ikistoori Oy

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää!

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää!

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, pyydä demo ja tutustu Postiviidakkoon tarkemmin.

Parhaan käsityksen Postiviidakon käyttöliittymästä ja ominaisuuksista saat näkemällä ja kokeilemalla sitä itse. Vinkkaamalla meille kiinnostuksesi saat ilmaisen esittelyn Postiviidakosta – paikan päällä omalla toimistollasi tai vaikka online-yhteydessä. Takaamme, että nähtyäsi Postiviidakon et tule pettymään! 

Pyydä demo Ota yhteyttä