Rakennuslehti viestii Postiviidakolla

Rakennuslehti viestii lukijoilleen Postiviidakolla

Rakennuslehti viestii lukijoilleen Postiviidakolla Anne Korhonen Yhteistyö Lianan kanssa on ollut erittäin hyvää. Jos on ollut jotain käytännön ongelmia, apua on saanut nopeasti tuki-chatin kautta. Anne Korhonen Toimituspäällikkö, Rakennuslehti

Rakennuslehti kertoo olennaisen tiedon rakennusalan ajankohtaisista trendeistä ja suhdanteista, uusista innovaatioista ja tuotteista sekä normien ja säännösten muutoksista. Rakennuslehteä kustantavan Sanoma Tekniikkajulkaisujen taustalla on alan koulutettujen ammattilaisten liitot RIL, RIA, RKL ja Rakennusteollisuus RT. Lehti tavoittaa kaikki rakennusalan keskeisimmät päättäjät ja vaikuttajat.

Rakennuslehden sähköistä sisältöä on jaettu jo pidempään uutiskirjeiden avulla. Keväällä 2014 uutiskirjeviestintää päätettiin viedä eteenpäin vaihtamalla aiemmin käytössä ollut työkalu Postiviidakko-järjestelmään. Rakennuslehti on osa Sanoma-konsernia, jonka sisällä Postiviidakko-uutiskirjetyökalua on käytetty syksystä 2013 lähtien.

Lähtökohdat ja kehityskohteet

Lähtökohdat ja kehityskohteet Jussi Kuparinen Postiviidakon käytettävyys on yksi niistä selkeimmistä kilpailuvalteista, joihin asiakkaat kiinnittää huomion. Usein kuulee sanottavan, että nyt taidettiin tulla tälle vuosikymmenelle. Jussi Kuparinen Customer Success Director, Liana Technologies

Aiemmin käytössä ollut uutiskirjetyökalu koettiin verrattain jähmeäksi ja uutiskirjeiden koostaminen vaati paljon käsityötä. Myös nopea avun saaminen koettiin haasteeksi aiemman palveluntarjoajan kohdalla. Kirjeiden työstämisestä toivottiin Postiviidakon käyttöönoton myötä entistä ketterämpää ja automatisoidumpaa.

Asiakkaan toiveiden pohjalta Rakennuslehden uutiskirjepohja päädyttiin toteuttamaan Postiviidakkoon automaattisia RSS-tuonteja hyödyntäen. Käytännössä kirjeen koostaja syöttää kirjeen sisältöön uutisfeedien osoitteet, jotka tuovat jutut kuvineen kirjeeseen automatiikan avulla. Näin kirjeen verkkolehden puolelle päivittyvät sisällöt eli uutiset, työpaikkailmoitukset ja blogikirjoitukset löytävät automaattisesti paikkansa uutiskirjeessä.

Postiviidakon käyttöönotto ja kokemukset

Katso kuva Postiviidakon käyttöönotto ja kokemukset

Rakennuslehden sähköinen uutiskirje lähetetään lukijoille nyt kolme kertaa viikossa. Uuden kirjepohjan työstössä ollaan oltu erityisen tyytyväisiä palvelun nopeuteen ja helppouteen – kirjeiden lähetys luonnistuu ketterästi muiden töiden lomassa. Rakennuslehden toimituspäällikkö on kiinnittänyt huomiota myös siihen, että kirjeet tulevat toimitetuksi vastaanottajille paljon aiempaa nopeammin.

Uutiskirjeen koostamisesta on tullut Postiviidakon käyttöönoton myötä käsityön sijaan ketterä ja käyttäjäystävällinen prosessi. Uutiset, blogit ja ilmoitukset tuodaan sisältöön RSS-feedien avulla ja mainonnanhallintaan toteutetun integraation myötä myös banneripaikan mainokset näkyvät automaattisesti uutiskirjeen sisällössä. Jos ongelmia ilmenee, tekniseen tukeen saa nopeasti yhteyden chat-ikkunan avulla. Hyvän tukipalvelun ja aktiivisen yhteydenpidon ansiosta asiakas ei ole kokenut haasteeksi myöskään välimatkaa Liana Technologiesin pääkonttorin kanssa – kun homma toimii, ei face-to-face -tapaamista aina vaadita.

Jatkokehitys ja Eventilla

Jatkokehitys ja Eventilla

Eventilla on monipuolinen tapahtumanhallinnan työkalu. Oli luonnollinen jatkumo ottaa tapahtumailmoittautumiseen käyttöön työkalu, joka integroituu hyvin Postiviidakkoon. Postiviidakkoon ja Eventillaan kirjaudutaan samoilla tunnuksilla ja tiedot ilmoittautuneista liikkuvat automaattisesti työkalujen välillä. Tapahtumien kutsut lähetetään kuten mikä tahansa uutiskirje.

Eventilla otettiin käyttöön loppukesästä 2016, sen käyttöönotto on ollut helppoa ja nopeaa. Työkalu on ollut käytössä jo useissa erilaisissa tapahtumissamme. Keräämme järjestelmällä helposti, tehokkaasti ja tarkasti tiedot ilmoittautuneista. Erityisen tyytyväisiä olemme tapahtumasivun ilmeeseen ja sen muokattavuuteen. Saamme helposti itse luotua jokaiseen tapahtumaamme ammattimaisen räätälöidyn ilmeen. Tapahtumasivulle saadaan tarpeen mukaan myös hyvin esille yhteistyökumppaniemme tietoja.

Tulokset

Tulokset Anne Korhonen Postiviidakossa olen erityisen tyytyväinen sen käytettävyyteen. Se on helppo ja nopea. Muokattavuus on myös ominaisuus, jota arvostan. Uutiskirjettä voi räätälöidä kuhunkin uutispäivään sopivaksi. Anne Korhonen Toimituspäällikkö, Rakennuslehti

Rakennuslehden uutiskirjeiden keskimääräiset avaus- (OR) ja klikkaussuhteet (CTR) ovat olleet huomattavasti alan benchmark-keskiarvoja korkeampia (luvut syyskuulta 2015):

Avaussuhde (OR)  Klikkaussuhde (CTR)
Media- ja kustannusalan benchmark 2015 16,1% 2,2%
Rakennuslehden keskiarvo vuoden ajalta 22,75% 10,3%

  • Parhaiten kohderyhmään vedonneessa uutiskirjeessä OR on 32,3% ja CTR 21%

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää!

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää!

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, pyydä demo ja tutustu Postiviidakkoon tarkemmin.

Parhaan käsityksen Postiviidakon käyttöliittymästä ja ominaisuuksista saat näkemällä ja kokeilemalla sitä itse. Vinkkaamalla meille kiinnostuksesi saat ilmaisen esittelyn Postiviidakosta – paikan päällä omalla toimistollasi tai vaikka online-yhteydessä. Takaamme, että nähtyäsi Postiviidakon et tule pettymään! 

Pyydä demo Ota yhteyttä

Asiakkaiden suusta

Polku viestin luomisesta lähettämiseen on selkeä ja kattava. Epävarma olo ei tule missään vaiheessa.
Minna Keinänen Markkinointiassistentti, Keuruun Sähkö Oy
Postiviidakko on erinomainen työkalu suoramarkkinoinnin toteuttamiseen. Viestien laatiminen on helppoa selkeällä käyttöliittymällä ja ennen viestin lähettämistä ohjelma vielä tarkastaa viestiin mahdollisesti jääneet virheet. Postiviidakon avulla jatkomarkkinointi on helppoa, koska sillä näkee, ketkä vastaanottajista olivat avanneet viestini sekä myös ketkä olivat tulleet sivuillemme viestin saatuaan. Suosittelen vilpittömästi Postiviidakkoa kaikille suoramarkkinoijille.
Kari Jääskeläinen Espoo Enterprises Oy